dimecres, 21 de desembre del 2011

Macià Batlle - Reserva Privada 2006



Avui parlarem d'un vi de Ses Illes.
Si l'anterior va ser de Menorca, el d'avui es de Mallorca, excatament de la DO Binissalem.
Tant un com l'altre van ser comprats en bodega, aquest últim va ser un regal que ens van fer (ja sabeu el que penso quan un vi és regalat...que ja per si ja és més bo...jeje)

Aquest vi està el.laborat per Cabernet i Merlot i amb dos varietats autòctones: el Mantell Negre i el Callet.

A la boca la primera sensació és d'un vi potent, amb cos però que al mateix temps suau gràcies a uns tanins ben harmonitzats amb la fusta. S'aprecien els matisos torrefactes deixant una aroma de boca intens. Vi equilibrat, amb noble tanicitat.

Recomano obrir l'ampolla una hora abans.




Identificació:

Nom:         Macià Batlle - Reserva Privada 2006
Bodega:     Bodegues Macia Batlle
Lloc:          Santa Maria del Cami (Mallorca)- Islas Baleares
DO:           D.O. Binissalem Mallorca
Varietats:    65% Mantell Negre
                 15% Cabernet Sauvignon
                 10% Callet
                 10% Merlot

Dades d'interés...

Elaboració:


RESERVA PRIVADA 2006 (Macià Batle)
Verema realitzada a finals de setembre a partir d'una selecció de vinyes velles (40 anys), situats al Pla de Buc de Santa Maria del Camí., Inscrits en la denominació d'origen Binissalem

La fermentació es realitza al voltant de 30 º C, mantenint el vi en contacte amb les pells amb l'objectiu d'incrementar l'extracció de tanins. Es deixa reposar en dipòsits d'acer inoxidable, per passar a romandre en bótes de roure francès durant catorze mesos, romanent la resta en ampolla, en posició horitzontal a la cava del celler amb temperatura controlada i mínima oscil · lació tèrmica, entre els 17 i 19 º C. fins a la seva comercialització.
 
Presenta un color robí granat d'una intensitat mitjana-alta i amb reflexos lleugerament violacis a la vora de la copa. S'observa una llàgrima molt intensa i marcada.Aroma complex destacant notes minerals, balsàmiques i especiades, canyella, vainilla. Aromes de fruits vermells molt madurs. A mesura que el vins es va oxigenant en la copa apareixen aromes cremosos com cacau, pa torrat. Persistència aromàtica molt bona.



Nota de tast:

- ColorColor cirera-rubi brillant.

 
- Olor: Aroma de bona intensitat a fruits de diversos tipus madurs i amb bona expressivitat, les espècies blanques i dolços molt presents, mentolats, muntanya baixa, fumats i torrefactes, tocs minerals i verds. Bastant bona la complexitat i personalitat.

 
- Sabor: En boca és carnós, el pas de boca amb bon equilibri i amb molta singularitat, llarg, saborós i complex el recorregut, els tanins vius, el retronasal bastant bo amb gairebé tots els aromes del nas, bastant bona l'estructura i al final llarg i sobretot amb gran persistència especiada.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada