dimecres, 7 de març del 2012

Gramona Primeur Rosado 2009

Avui parlem d'un rosat.
Suposo que per desconeixement, no sóc consumidor d'aquests tipus de vins, però tot és qüestió de començar a tastar.
Per més info podeu entrar al post que explica aquest tipus de vinificació: Vi Rosat
Aquest el vaig tastar en un maridatge, amb un arrós melós amb cornetes amb calamar i cruixent de safrà, tot un espectacle, i aquest vi maridava força bé.
He llegit sobre aquest vi. Al principi es fèia amb Syhar, Merlot i Pinot Noir, però últimament, i el que vaig beure és un monovarietal de Syrah.

Identificació:

Nom:        Gramona Primeur Rosado 2009
Bodega:     Gramona
En Blog:    Gramona
Lloc:          C/ Industria 36 - 08770 Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona)
Tel:            93 891 01 13
DO:           D.O. Penedes
Varietats:    100% Syrah



Dades d'interés... 
Nota de Tast: 
- Color: Brillant vermell robí intens.
- Olor: Al nas té una alta intensitat aromàtica que ens recorda a fruites vermelles del bosc: mora, esbarzer, grosella i gerd i records de suc de fruites.
- Sabor: En boca presenta un important pes de fruita, carnós i rodó, tot això envoltat per la frescor de la joventut i la seva notable rodonesa, postgust fi, persistent i molt intens. 

Elaboració: 
Es va buscar el moment òptim de maduració. Aquest Syrah prové de Can Bas (3 ha), profunda selecció en la vinya concloent en un petit rendiment de 7.000 Kg per hectàrea. 
La temperatura de servei haurà de ser entre 9 º i 11 ºC.
Vi de consum l'any i podran conservar tota la seva complexitat fins a mitjans de l'any següent cuidant la seva conservació a menys de 18 ºC. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada