dimecres, 13 de juny del 2012

Petit Verdot

Petit Verdot
El Petit verdot és una varietat de raïm negre usada en la producció del vi negre, principalment barrejat amb Cabernet Sauvignon.

ORIGEN I EXTESIÓ:
Aquesta exòtica varietat negra forana, procedent de França, on es cultiva principalment a la regió de Bordeus (on la climatologia més calorosa permet el seu cultiu), s'ha aclimatat molt bé a zones càlides del nostre país. Fins i tot, hi ha qui assegura que la qualitat que adquireix aquesta casta a Espanya és molt millor que la que aconsegueix al seu país d'origen, on només en anyades molt caloroses desenvolupa tot el seu potencial. 
A Espanya va ser introduïda el 1991 per l'enòleg Juan Manuel Vetes a Ronda (Màlaga).
Aquí actualment la trobem a Andalusia, Castella i Lleó, Extremadura, Múrcia i Comunitat Valenciana. Recentment s'ha instal·lat també en països com Argentina, Xile, Uruguai, Califòrnia, Estats Units, Austràlia, Veneçuela i Nova Zelanda. 

LA VINYA:
Els raïms són compactes i de baies petites, rodones i de color blau molt fosc, quasi violeta. Dóna aromes especiats molt intensos, notes de plàtan i mina de llapis. S'utilitzava principalment amb altres varietats (usant només un 10% de la Petit Verdot), per aportar aroma, color, acidesa, graduació alcohòlica i elegància al conjunt, encara que cada vegada és més comú trobar monovarietals d'ella.

VI / CAVA:
Les seves aromes s'han comparat a les encenalls del plàtan i del llapis. Adquireix forts tons violacis durant el procés de maduració.
El seu ús principal és aportar l'aroma, el color, l'àcid i el taní (de vegades també usat per augmentar la graduació alcohòlica) a molts dels grans vins negres francesos, mitjançant una addició no superior al 10 per 100 del total.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada