dimarts, 7 d’agost del 2012

Ereso 2010

Com he dit en els posts anteriors, vam estar a Eivissa el Juny passat, però tot i que vam fer una visita a un celler i tastar els vins que vam poder, no vam "carregar" perquè tornavem en avió i en equipatge de ma.
No obstant, un cop ja dins la terminal, als duty free's vaig trobar un chardonnay de Can Rich, l'ERESO, fermentat i criat en barrica durant 3 mesos.

Ja a casa, un dia el vam obrir.
Pel preu i la varietat que era, m'esperava més, més aroma, una mica més de cos...els chardonnays criats en una mica de barrica tenen algo especial que no ho tenia tant accentuat aquest vi...
Tot i això, doncs un vi especial per ser d'una regió especial.


Identificació:

Nom:         Ereso 2010
Bodega:     Bodegas y Viñedos Can Rich de Buscatell
Lloc:          Sant Antoni de Potmany (Eivissa)
Web:          www.bodegascanrich.com
DO:           VdlT Ibiza 
Varietats:   10% Chardonnay

Nota de tast:

- Color: Groc de capa baixa

- Olor: Frutal i mitja intensitat
- Sabor:Bon equilibri de frescura i acides


Dades d'interés...del celler

Varietats: Chardonnay.
 

Viticultura: Els ceps són conduïdes en espatllera i conreades seguint la normativa del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica.
 

Verema: A Can Rich la verema es porta a terme durant el mes d'agost, la recol·lecció es realitza manualment seguida d'un transport ràpid del raïm fins al celler per evitar possibles oxidacions.
 

Elaboració: Després d'un suau premsat dels raïms s'obté un most flor, el qual és fermentat en barriques noves de roure francès.
 

Criança: Es realitza en bótes de roure francès durant tres mesos, i un mínim de tres mesos en ampolla.
 

Temperatura de servei: De 8 º a 10 º C.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada