dimecres, 21 de novembre del 2012

TERN - Garnatxa Negra i Syrah 2011

Tern Garnatxa Negra i Syrah 2011
Esta setmana tinc un parell de vins de la Terra Alta per tastar.
Avui he començat pel negre: Una garnatxeta negra amb syrah, un dels meus coupatges preferits.
Són del Celler Tern, un petit celler creat ara fa 2 anys amb molta il·lusió i energia. El formen 3 joves, una convinació perfecta per fer vins: un agricultor, un cellerer i un enòleg.
La seva filosofia: crear vins que expressin el terroir característic de la Terra Alta. Podeu imaginar-vos que les garnatxes són la base d'aquest celler.

Van començar al 2010 fent unes 1.000 ampolles de blanc amb garnatxa blanca i unes 450 de negre fer amb garnatxa i syarh.
Al 2011 van arribar a les 3.700 ampolles del Tern Garnatxa Blanc i 2.550 del Tern Garnatxa negra i Syrah.
La producció de 2012 ronda les 8.000 ampolles, incloent la carinyena al negre Tern i també un monovarietal de Syrah.

Han rebut diferents premis i mencions en aquest curt període, el que demostra que són ja uns vins competitius.
L'última Festa del Vi de Gandesa, la XXV edició van ser premiats com a millor vi negre collita 2011.

Aquest Tern Garnatxa Negra - Syrah 2011està fet amb 51% de Garnatxa i el 49% de Syrah i amb una criança de 7 mesos en barrica de roure francés.
Un vi jove molt interessant: aromàtic, amb fruites del bosc i vermelles, uns tanins suaus que fa que en boca sigui molt agradable, untuositat i persistència correctes. Un vi que el recordes sense defectes.

Identificació:
Nom:         TERN - Garnatxa Negra i Syrah 2011
Bodega:     TERN Obrador de Vi
Lloc:          Batea (Tarragona)
Web:          www.ternobradordevi.com 
DO:           D.O.Terra Alta 
Varietats:   51% Garnatxa
                 49% Syrah


Dades d'interés...del celler

Nota de tast:
Producció 2.550 ampolles
- Color: color vermell rubí-violeta burdeus que denota una adolescència en el vi. En moure el vi per la copa s'aprecia una bona llàgrima colorejada, amb tons granatosos i intensos.
- Olor: En nas descobreix una complexitat d'aromes començant pels aromes de fruites del bosc acabant per aromes a fruites vermelles madures. De rere fons apareixen les aromes terciàries, de la criança, essent el cafè, la vainilla o fins i tot tons de xocolata els que fan d'aquest vi una aroma agradable en nas.
- Sabor: El pas per boca és molt agradable, amb una bona untuositat i persistència. El taní és suau i dolç. Té un bon equilibri i molt bona estructura.
La via retronasal desprèn els aromes de fruites que es mencionaven en la primera aroma de nas.


Elaboració:
-Verema. La verema va ser els dies 1 i 11 de setembre de 2011 i es va fer de forma manual en caixes de 15-20 quilos de capacitat-Maceració. La maceració va ser de 24 hores a 10ºC amb el raïm derrapat i trepitjat.
-Fermentació. El procés de fermentació consta de 3 fases: la maceració pre-fermentativa, la fermentació alcohòlica amb maceració de les pells i la maceració post-fermentativa. En cada una de les etapes s’aconsegueixen els aspectes organolèptics desitjats. La fermentació va durar un total de 10 dies a temperatures de 20 a 25ºC.
 -Criança. La criança es va dur a terme en bóta de roure francès de primer any i va durar un total de 7 mesos durant els quals s’ha seguit la seva evolució mitjançant degustació per obtenir el punt òptim.
-Embotellat. El dia d’embotellat és el 6 d’octubre de 2012 i el temps de criança en ampolla és de 2 mesos mínim.




Premi millor vi negre collita 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada