dilluns, 26 de novembre del 2012

2a Mostra de Vins Joves 2012 - Monclús Tortosa

2a Mostra Vi Novell - Monclus - Tortosa
El passat dissabte 24/11/2012 es va celebrar a Tortosa la Segona Mostra de Vi Novell. Van ser els de Monclús qui ho van organitzar.
El meu cunyat Miquel va ser qui m'ho va dir, així que ja vos podeu pensar que vam estar allà tots dos.

Una tarde-nit catant vins nous, de la collita 2012.
Alguns cellers ens contaven que aquell mateix dia havien tret el vi de la tina d'inox per portar-los a la cata.

Amb l'entrada que costava 14€ tenies accés a tots el vins que havien i a més a més tenies 4 consumicions per menjar de 4 restaurants diferents de la ciutat, cosa molt ben pensada pels de Monclús.


Vam començar amb els blancs,  i després vam seguir amb els negres.

Majoritàriament eren vins de la Terra Alta, també havien altres DO's com Montsant, Priorat, Empordà, Penedés, Navarra, etc etc.
Vaig conèixer alguns cellers que no havia tastat els seus vins, com per exemple:
- Vins de Pedra, un projecte personal de 3 Ha en mans de la Marta
- La Vinyeta, si no recordo malament el projecte de l'home de la de Vins de Pedra
- Vins del Tros, de Villalba dels Arcs, guanyador aquest any com a millor vi català, amb el seu Señora Carmen, per supost no va portar aquest, vam tastar el Cent x Cent fet amb Garnatxa Blanca i el Ay de mi, fet amb un cupatge de Garnatxa i Syrah.
- Celler de la Coop de Gandesa, un projecte fet amc les millors 19 finques de Carinyena amb més de 75 anys - sols fan unes 1.500ampolles, i unes quantes més per fer la criança en barriques de fusta.
- Els blancs joves de Llopart, uns monovarietals de Chardonnay i de Xarel·lo (jo sols coneixia els seus caves...) 

Aplaudeixo la idea de fer una mostra de vins novells, però penso que és un certamen massa especialitzat, crec que la gent en general no té tant de nivell com per apreciar com evolucionarà un vi que s'ha veremat fa 5-7 setmanes i el qué serà un cop ja arrodonit en ampolla....és tant sols una opinió personal....pot ser m'equivoqui i sigui jo el poc especialitzat, clar!!
Però tot el que sigui potenciar els coneixements i la cultura que envolta a l'art de fer vi ja és una bona idea, per tant, ja espero tornar a la tercera edició per l'any que ve.

Crec que al final vam provar una quinzena de vins novells.
Com sempre em passa, no acabo mai d'anotar-me'ls tots, els últims sempre se'm passa....no sé per què serà....jeje!!Vos deixo el llistat d'aquests vins:

1. Castillo de Monjardin - Chardonnay - Navarra
2. Portal Blanc - Garnatxa Blanca, Sauvignon, Viognier i Macabeu - Cellers Piñol - Terra Alta
3. Clos dels Fòssils - Chardonnay - Llopart - Penedés
4. L'Orni - Chardonnay - Vins de Pedra - Conca de Barbera
5. White - Xarel.lo - Mont Rubi - Penedés
6. Cent x Cent - Garnatxa Blanca - Vins del tros - Terra Alta
7. Somdinou - Carinyena - Celler Coop Gandesa - Terra Alta
8. Ay de mi - Garnatxa i Syrah - Vi del Tros - Terra Alta
9. Faunus - Ull de Llebre, Syrah, Merlot, Carinyena - Portal del Priorat - Montsant
10. Portal Negre - Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Merlot, Syrah i Ull de Llebre - Cellers Piñol - Terra Alta
11. Mas d'en Pol - Garnatxa Blanca, Chardonnay, Sauvignon Blanc i Muscat - Celler Clua - Terra Alta
12. Llavors - Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot i Carinyena - La Vinyeta - Emporda


També vam menjar alguns "montaditos". Els restaurants van oferir cosetes com:

A. L'Estudi: Sèpia amb rovelló / Amanida marinera / Flautí de pernil / Quiche de all-porro i bacon
B. El Parc: Pastissets de rovellons de Rasquera / Seitons de la llum estil "Txepetxa" / Sushi moriawasw de salmó i tonyina
C. Marisc Mediterrani: Moixama / Ostes / Llagostins bollits
D. Bar l'Esport: Montadito de llom i trompetes de la mort / Rovelló al vi / Atascaburras / Canapés del delta 

Allà mateix ens vam trobar en Dani&Sandra i no mos va costar gens marxar a fer un mos en ells.
Vam anar a Tanins a fer unes picades amb un Señora Carmen de Vins del Tros (es veu que no havíem begut lo suficient...).
Com tot això no era massa, abans de dormir ens vam fer un "petit" gintonic per baixar-ho tot...

En resum, una bona tarde-nit!! L'any que ve crec que tornarem!! SALUT!!


GALERIA FOTOGRÀFICA 


Tast nº1 & nº2
Tast nº3 & nº4
















Tast nº8 & nº9 & nº10
Tast nº5 & nº6 & nº7














Tapes A & D
Tapes B & C














Tast nº11 & nº12 i el Gin Tònic final

dimecres, 21 de novembre del 2012

TERN - Garnatxa Negra i Syrah 2011

Tern Garnatxa Negra i Syrah 2011
Esta setmana tinc un parell de vins de la Terra Alta per tastar.
Avui he començat pel negre: Una garnatxeta negra amb syrah, un dels meus coupatges preferits.
Són del Celler Tern, un petit celler creat ara fa 2 anys amb molta il·lusió i energia. El formen 3 joves, una convinació perfecta per fer vins: un agricultor, un cellerer i un enòleg.
La seva filosofia: crear vins que expressin el terroir característic de la Terra Alta. Podeu imaginar-vos que les garnatxes són la base d'aquest celler.

Van començar al 2010 fent unes 1.000 ampolles de blanc amb garnatxa blanca i unes 450 de negre fer amb garnatxa i syarh.
Al 2011 van arribar a les 3.700 ampolles del Tern Garnatxa Blanc i 2.550 del Tern Garnatxa negra i Syrah.
La producció de 2012 ronda les 8.000 ampolles, incloent la carinyena al negre Tern i també un monovarietal de Syrah.

Han rebut diferents premis i mencions en aquest curt període, el que demostra que són ja uns vins competitius.
L'última Festa del Vi de Gandesa, la XXV edició van ser premiats com a millor vi negre collita 2011.

Aquest Tern Garnatxa Negra - Syrah 2011està fet amb 51% de Garnatxa i el 49% de Syrah i amb una criança de 7 mesos en barrica de roure francés.
Un vi jove molt interessant: aromàtic, amb fruites del bosc i vermelles, uns tanins suaus que fa que en boca sigui molt agradable, untuositat i persistència correctes. Un vi que el recordes sense defectes.

Identificació:
Nom:         TERN - Garnatxa Negra i Syrah 2011
Bodega:     TERN Obrador de Vi
Lloc:          Batea (Tarragona)
Web:          www.ternobradordevi.com 
DO:           D.O.Terra Alta 
Varietats:   51% Garnatxa
                 49% Syrah


Dades d'interés...del celler

Nota de tast:
Producció 2.550 ampolles
- Color: color vermell rubí-violeta burdeus que denota una adolescència en el vi. En moure el vi per la copa s'aprecia una bona llàgrima colorejada, amb tons granatosos i intensos.
- Olor: En nas descobreix una complexitat d'aromes començant pels aromes de fruites del bosc acabant per aromes a fruites vermelles madures. De rere fons apareixen les aromes terciàries, de la criança, essent el cafè, la vainilla o fins i tot tons de xocolata els que fan d'aquest vi una aroma agradable en nas.
- Sabor: El pas per boca és molt agradable, amb una bona untuositat i persistència. El taní és suau i dolç. Té un bon equilibri i molt bona estructura.
La via retronasal desprèn els aromes de fruites que es mencionaven en la primera aroma de nas.


Elaboració:
-Verema. La verema va ser els dies 1 i 11 de setembre de 2011 i es va fer de forma manual en caixes de 15-20 quilos de capacitat-Maceració. La maceració va ser de 24 hores a 10ºC amb el raïm derrapat i trepitjat.
-Fermentació. El procés de fermentació consta de 3 fases: la maceració pre-fermentativa, la fermentació alcohòlica amb maceració de les pells i la maceració post-fermentativa. En cada una de les etapes s’aconsegueixen els aspectes organolèptics desitjats. La fermentació va durar un total de 10 dies a temperatures de 20 a 25ºC.
 -Criança. La criança es va dur a terme en bóta de roure francès de primer any i va durar un total de 7 mesos durant els quals s’ha seguit la seva evolució mitjançant degustació per obtenir el punt òptim.
-Embotellat. El dia d’embotellat és el 6 d’octubre de 2012 i el temps de criança en ampolla és de 2 mesos mínim.




Premi millor vi negre collita 2011

dimarts, 20 de novembre del 2012

Mon Vínic - Barcelona

La bodega: amb 6.000 referències
Feia temps que no anava a Barcelona, però sabia que el dia que aniria, tenia que passar pel Monvínic.
De fet, va ser a final de Setembre quan vaig anar a una reunió amb el posterior sopar d'empresa, tot i així, quan va acabar, vaig passar a vore-ho i fer un vinet. Ara tinc pendent passar una tarde-nit sencera.

Pel que no ho sabeu, no sabria com explicar-vos què és Mon Vinic.
Podríem dir que és un referent no sols a Barcelona, sinó en l'Estat Espanyol, diuen que és únic a Europa i un dels millors del món.
La Meca del Vi: una enoteca, un bar amb 6.000 referències (sí, no m'he equivocat al dir que tenen sis mil vins diferents..), un restaurant de cuina de mercat, de proximitat i de gran qualitat, un lloc on poder disfrutar sens dubte del vi en tota la seva esplendor.

Mon Vinic es troba al Carrer de la Diputació 249 de Barcelona, entre Balmes i Rambla de Catalunya, i el seu telèfon és: 932 72 61 87.

Va néixer a l'estiu del 2008. El responsable d'això és el conegut empresari Sergi Ferrer-Salat, que també té un celler al Priorat amb el Raul Bobet: Celler Ferrer Bobet

Té una biblioteca amb llibres, revistes, ordinadors en xarxa, tot relacionat amb el vi.

El wine bar té uns 50 vins a copes, que van canviant cada dia. Com podreu pensar, sempre són representatius de tot el món. A més a més, ho tenen tot informatitzat, de manera que quan entres et deixen una tablet on pots mirar quins són els vins que tenen a copes, i per suposat la resta de les 6.000 referències.
També hi ha una petita carta de tapes fredes i calentes per acompanyar al vi.
Es pot demanar també mitges copes, d'aquesta manera pots degustar més vins...

Més a dins tenen el restaurant, on hi ha una carta que cada dia canvien, on pots degustar diferents entrants, carns o peixos d'una cuina de mercat, de productes catalans.

Si voleu saber més, el programa En Clau de Vi li va dedicar tot un capítol en la tercera temporada. Adjunto el link:
http://www.tv3.cat/videos/3828550/Sergi-Ferrer-Salat-La-realitzacio-dun-somni

També al costat mateix, està FastVínic, un altre espai que s'ha inventat Sergi: un lloc on menjar entrepans i amanides de gran qualitat amb més d'una vintena de vins catalans a copes.

Aquella nit vaig degustar "el vi del jefe": Un Ferrer Bobet-Selecció Especial de 2007, de la DOQ Priorat, fet amb Garnatxa i Carinyena. Un vi fantàstic!!

Com ja sabeu que sóc un "xarrador", me vaig fer amic del cambrer i me va ensenyar els espais Monvínic, inclús vaig entrar a LA BODEGA: una càmera on hi han més de 6.000 referències.

En resum: un lloc obligat per visitar quan aneu a Barcelona.



Ferrer Bobet Selecció 2007
La tablet on pots "barruntar" tot el que vulguis






dissabte, 17 de novembre del 2012

Gramona Imperial 2006


Un dels nostres caves preferits, un dels caves més consumits a casa nostra i quan sortim també.
Per supost hi han caves superiors, però una ampolla de Gramoneta té una bona relació qualitat-preu.

Bon aroma en nas, floral, persistent. En boca equilibrat, elegant, carbònic integrat.
Un bon líquid per beure en qualsevol moment: un aperitiu, un dinar, un postre, una tarde...

Un gran reserva, amb un període de criança de 3 a 4 anys. És brut, per tant, porta licor d'expedició després del degollament.
El cava Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2006 ha estat escollit com a Millor Vi d'Espanya en la categoria d'escumosos a la XX Edició de la competició nacional "Nas d'Or", a los Madriles...

Identificació:

Nom:         Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2006
Bodega:     Gramona
Lloc:          Sant Sadurni (Barcelona)
Post blog:  Gramona
Web:          http://www.gramona.com 
DO:           D.O.Cava
Varietats:   10% Chardonnay
                 40% Macabeu 
                 50% Xarel·lo
Nota de tast del celler:
- Color: Groc palla amb reflexos or nou.
- Olor: Subtil perfum de poma, de galetes, d'espècies, de flors i una suggerent brisa marina, del seu íntim contacte amb el llevat apareixen aromes a fruits madurs amb fons torrats i fruits secs.
- Sabor: El seu tacte cruixent i tònic a la vegada juntament amb una prolongada fructosidad de la bona disposició ácidosuave i una agradable veu alcohòlica, el converteixen en un mar de possibilitats per descobrir plats.


dimecres, 14 de novembre del 2012

Ferret Brut Nature Reserva

Ai Ferret....aiii Ferret!!!

D'aquesta manera li parlava una amic meu a la segona ampolla que vam obrir pel pont de Tot Sants.
Un cava que mos ha acompanyat en diferents moments....en un dinar de paella....en un aperitiu abans de dinar, en una tarde d'estiu...per tot això es mereixia una entrada al nostre blog.

Per mi el cava quan és bo, és una beguda molt agradable. És el cas d'aquest cava.
Qualitat-preu molt acertat, amb un coupatge de Macabeu, Parellada i Xarel·lo amb una criança mínima de 24 mesos. Al ser un Brut Nature, no conté licor d'expedició, fet que sols ho poden fer els vins que provenen d'una bona matèria prima.
Color groc palla amb bombolla petita i molt agradable en nas.

Seguirem comprant alguna caixeta més per obrint-la com sempre fem: en bons moments i en bones companyies!! SALUT!!

Identificació:
Nom:        Ferret Brut Nature Reserva
Lloc:         Guardiola de Font-Rubí (Barcelona)
Web:          http://www.cavasferret.com/ct/index.asp
DO:           D.O.Cava
Varietats:   40% Macabeu
                 40% Parellada
                 20% Xarel·lo


Nota de tast:
- Color: Groc palla, brillant, bombolla abundant de mida petita, amb bon despreniment i corona.
- Olor: Lleuger però amb gran equilibri acidesa-sucre, saborós, suau, alegre, amb bona presència de carbònic i bona persistència.
- Sabor: Aromes fruiters i florals, matisats amb tons de criança, en neta via retronasal.

Dades d'interés...

Després de realitzar el cupatge, s'embotella i guarda a les nostres caves perquè realitzi la 2 ª fermentació, presa d'escuma i criança durant un mínim de 24 mesos.
Posteriorment es fa el remogut i degollament per eliminar els pòsits de la 2 ª fermentació.
Aquest Reserva Brut Nature no conté licor d'expedició, obtenint així aquest bouquet tan personal i distingit.



Grau alcohòlic: 11,5% Ac. Volàtil: 0,21 g/L
Acid Total: 3,95 gr/L. (en sulfúric)
SO2 Total: 84 mg/L.

diumenge, 11 de novembre del 2012

Tast de la 1a Simfonia de Vins de Qualitat Castelló



Javi&Ramon al photocall
Tal com vam dir-vos, ahir divendres vam anar al tast de la 1a Simfonia de Vins de Qualitat de Castelló a l'Hotel Luz.
Vaig anar en un bon amic, Javi Rivera, un altre amant del vi com natros. Després també va vindre un ratet Elena, la nostra amiga Jelen.

Una tarde-nit catant vins, una tarde entre vins i amics, que se pot demanar més!!
A més l'hotel va montar un "xiringuito" amb montaditos per poder fer front a tanta cata.

Vam començar amb els blancs, després vam seguir en una mica de cava, per acabar amb els negres. Volíem arrivar als vins dolços però no vam poder....per temps, ja que van tancar...jeje!!

Crec que en total van ser uns 30!! si si...una trentena..
Al principi vaig poder apuntar i fer la foto la foto de cada vi que anavem fent....però al vi nº23 ja vaig parar...
Vos deixo el llistat d'aquests vins:



1. Ollo de Gallo- Godello -Valdeorras
2. Envidiacochina-Albariño-Rias Baixas
3. Frore de carme-Albariño
4. Rimarts-Brut Nature
5. Castillo de Monjandin-Chardonnay en Barrica-Navarra
6. Castillo de Montjandin- Chardonnay-Navarra
7. Vallegarcia-Viognier en barrica-Tierra de Castilla
8. Rimarts Reserva EspecialChardonnay
9. Emendis Rose-trepar i Pinot noir-cava
10. Agua-Verdejo-Rueda
11. Aire-Verdejo-Rueda
12. Fos-Tempranillo i Graciano-Rioja
13. Orben-Tempranillo-Rioja
14. Las Ocho-Chozas Carrascal-Utiel
15. Gramona Imperial - Cava
16. Aldeya- Garnacha- Cariñena
17. Pago Aylés Tinto A- Vi de Pago
18. Pago Aylés Tinto Y - Vi de Pago
19. Ayles Serendipia-Merlot-Cariñena
20. J21-Emilio Moro-Ribera
21. Elios- Garnatxa, Carinyena, Cabernet i Syrah- Priorat
22. Finca Valpiedra-Rioja
23. Sela 2009- Roda - Tempranillo/ Graciano - Rioja


També vam menjar alguns montaditos recien fets, com el nostre famós Sushi de Burgos, truita en pataca, formatget, pernil, etc...

Com tot això era massa, abans de dormir ens vam fer un "petit" gintonic per baixar-ho tot...
El tio era un crack!! feia un curs de gin-maker on line als EEUU's, mos va contar un munt de coses, com fer el gel a base de suc de kiwi, infusió a baixa temperatura de menta..etc etc

En resum, una gran nit!! L'any que ve crec que tornarem!! SALUT!!


GALERIA FOTOGRÀFICA



nº1 & nº2
nº3 & nº4




Jelen i Javi amb nº8 & nº9
nº5 & nº6 & nº7

nº10 & nº11
El trio amb nº12, nº13 & nº14







nº16, nº17 & nº18
nº19 & nº21




Tapejant per fer front als tasts
nº22 & nº23













Mireu quins gin tonics...wauuuu!!!


dijous, 8 de novembre del 2012

1a Sinfonia de Vins de Qualitat - VindiCas - Castelló



Tot preparat per gaudir avui dijous i el divendres de la 1 ª SINFONIA VINS DE QUALITAT. Al final seran al voltant de 500 referències entre vins de tot Espanya, caves i algun xampany.  

VINDICAS prepara un gran aconteiximent a Castelló. Una trobada gastronòmic i vinícola que tindrà lloc el 8 i 9 de novembre.L'Associació de Distribuïdors de Vins de Qualitat de Castelló (Vindicas), una nova entitat amb la qual es pretén reivindicar els vins castellonencs, presenta el que serà el seu primer acte oficial després de la seva creació a primers d'octubre d'aquest any. L'esdeveniment tindrà lloc a l'Hotel Llum de la Capital de la Plana i està destinat a donar a conèixer als professionals del sector les bonances dels vins de Castelló.No es tracta d'un acte públic, ja que cal formalitzar un entrada, però sí que serà sens dubte un excel·lent aparador promocional i una trobada gastronòmica de primer nivell. 
Podran degustar mes de 500 vins diferents. També ha confirmat la seva presència el Xef Paco Torreblanca, considerat un dels millors pastissers del món. Membre d'un dels grups professionals de pastisseria de més prestigi mundial, Relais Dessert, és l'únic espanyol que ostenta el títol de Millor Mestre Artesà Pastisser d'Europa, així com molts altres guardons i premis, per exemple, el de Millor Pastisser de Postres de Restaurant d'Espanya 2004, any en què va ser seleccionat per realitzar el pastís nupcial del casament dels Prínceps d'Astúries, el que li va donar una gran notorietat i publicitat. Entre els productes que hi podran veure estaran també el famós Capó Cascajares, l'exclusiu pollastre capat farcit de amb la recepta original de Cascajares que cada Nadal esgota les seves existències o el prestigiós foie grass d'ànec de Malvasia.

El secretari general de Vindicas, Joan Julià, opina que l '"objectiu d'aquesta trobada és anar units de la mà per potenciar els vins de qualitat, tant de Castelló com de fora de la província, però que distribuïm aquí. Volem que es coneguin ", va explicar Julià. Per això, estan treballant en l'organització d'aquest exposició i fira "que se celebrarà a l'hotel Luz i que agruparà les més de 500 referències que venem els associats".Tal com va explicar el portaveu de Vindicas, "l'assistent, per un preu popular, podrà al llarg de tota una jornada degustar centenars de varietats que es venen aquí a la província i que moltes d'elles no es coneixen", ha indicat. Així, pretenen acostar tant al client particular com professional de l'hostaleria l'ampli ventall. "El complementarem amb sorteig d'ampolles i viatges a cellers, i potenciarem més activitats", va destacar.L'empresari Pedro Jiménez Alguacil, responsable de l'empresa Direco Delicatessen, s'ha posat al capdavant d'aquesta associació que reuneix els distribuïdors de vi de qualitat de la província de Castelló. En total es tracta de 9 companyies no només de Castelló, sinó també de Borriana, Almassora, Benicarló, Vall d'Alba i d'altres. L'objectiu principal d'aquesta nova associació és el de difondre la cultura del bon vi entre restauradors, comerços i públic en general.